DIT WAS 2013!

Met dank aan Tom Ghiesmans!

Bedankt!

Bedankt!

De 21ste editie, de eerste editie sinds 1987, van de 6 uren van Kortrijk zit er helemaal op.

Het was bij de eerste plannen om de 6 uren te herlanceren meteen de bedoeling om de nostalgie van vroeger te laten herbeleven. Uiteraard zijn de tijden sinds 1987 helemaal veranderd. Zo is er de voorbije decennia enorm ingezet op de veiligheid en kende de rally een grote evolutie. Toch zijn we erin geslaagd om dit sportieve evenement zonder grote incidenten af te sluiten.

En we hebben meer gedaan dan dat. De reacties achteraf waren unaniem lovend. De rijders prezen het parcours en het vlekkeloze verloop, en de talrijk opgekomen toeschouwers waren enthousiast over de sfeer op de Grote Markt in Kortrijk en langs het parcours. We hebben die nostalgie helemaal terug gebracht, maar we hebben ook heel wat jonge en nieuwe mensen geprikkeld en enthousiast gemaakt voor de rallysport. Bovendien kreeg deze editie met Didier Duquesne en Didier Vanwijnsberghe meteen twee mooie West-Vlaamse winnaars.

We willen dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk maakte. Uiteraard de stadsbesturen om de rally op hun wegen te laten plaatsvinden, en de betrokken politiezones en brandweerdiensten voor hun bijstand en ondersteuning. Ook een dikke pluim voor onze honderden vrijwilligers, van baancommissaris tot pintjestapper. En uiteraard mogen we ook onze partners en sponsors niet vergeten. We konden de steun van ieder van jullie goed gebruiken.

Rest ons nog afscheid te nemen van u, ons mooie publiek, en elkaar volgend jaar opnieuw afspraak te geven.

Hou onze site en facebookpagina zeker in de gaten.

 

Autostal Groeninghe.

 

Volg de rally met www.rallykortrijk.be

U kan er niet bij zijn dit weekend? Heel jammer! Maar u kan de verreden tijden en klassementen volgen via onze website. Surfen even verder op deze website en onder de sectie "Bezoekers" kan u de Live-resultaten volgen. Of klik hier.

Update: Bij storingen, resultaten via volgende link:
http://www.rallyresultaten.be/Kortrijk2013/uitslag.html

La Gazetta, alles wat u moet weten over de 6 Uren van Kortrijk!

La Gazetta, alles wat u moet weten over de 6 Uren van Kortrijk!

De 6 Uren van Kortrijk maakt na 26 jaar terug zijn rentree en om iedereen zo goed mogelijk te informeren wordt aan de bezoekers La Gazetta aangeboden.

La Gazetta is een informatief magazine die de bezoekers aan de 6 Uren van Kortrijk alles biedt om de rally op een aangename manier te volgen. Het magazine zal te koop zijn aan € 5 in de Tent op de Grote Markt te Kortrijk. Oplage is beperkt, wat het tot een collectors item maakt.

OfficiŽle Startlijst online!

Wagenpark OUT:  Downloaden hier!

Officiële Startlijst: Downloaden hier!

Publiekszones!

Onder de sectie Bezoekers vindt u de publiekzones uitgekozen door de organisatie! Toegang tot de Rally is GRATIS. De organisatie wil langs deze weg er nog eens op te drukken dat veiligheidsinstructies steeds moeten worden opgevolgd en dat de spoor- en snelwegbermen ten alle tijden verboden zijn tot publiek!

3/11/2013 - Breaking : De inschrijvingslijsten en On Board Recce beelden zijn beschikbaar

3/11/2013 - Breaking : De inschrijvingslijsten en On Board Recce beelden zijn beschikbaar Beste Piloten, mecano's, mecaniciennes  en Co Piloten, 

De definitieve inschrijvingslijsten staan on - line op onze website : klik hier

De verkenningsfilmpjes (on board recce movies) kunnen jullie hier vinden

Er zijn reservelijsten aangelegd met de ingeschreven en betaalde piloten.

Wij vragen alle ingeschreven teams met aandrang zo snel mogelijk hun voorkeuren te laten kennen voor de service zone - vul het formulier in de sectie deelnemers aub zsm. in en maak het over ! VOOR 10/11/2013 !

Wolfgang uit Dudzele! Zaterdag 23 November Live Grote Markt Kortrijk!

Wolfgang uit Dudzele! Zaterdag 23 November Live Grote Markt Kortrijk!

Coverband WOLFGANG uit Dudzele krijgt de eer om de “Zes Uren van Kortrijk” officieel op gang te trekken. Van klassiekers uit de Jaren 60 tot recente poprockhits, Wolfgang staat garant voor een tent op de Grote Markt in lichterlaaie! Toegang is gratis en de tent is verwarmd, alhoewel dit overbodig wordt met al dit feestgeweld! Spread the word en misschien wordt dit het begin van een nieuwe, Kortrijkse traditie! Dit optreden wordt u aangeboden door de Autostal Groeninghe ter ere van het 21e Editie van de “Zes Uren van Kortrijk”.

 

Ladies and Gentlemen, Please start your engines!

 

Wanneer: Zaterdag 23 November, 20 u 30

Waar: Verwarmde Tent op de Grote Markt te Kortrijk

Toegang: Gratis en voor niet!

Meer informatie www.rallykortrijk.be en http://www.coverband-wolfgang.be.

Addendum 2 Online: Gebruik van SOS-OK Bord

De SOS borden worden aan iedere deelnemer meegegeven aan de inschrijvingstafel samen met een document die omschrijft hoe dit dient gebruikt te worden. Alle wagens moeten dit verplicht aan boord hebben tijdens de rally, bij de technische controle wordt er nagezien of dit ook effectief zo is. Tijdens de rally zijn controles mogelijk. Dit bord zal ook gebruikt worden volgend seizoen.

Addendum 2 is terug te vinden in de sectie deelnemers onder reglement.

Affiches Beschikbaar

Affiches Beschikbaar

De affiches en Flyers, en de nieuwe lading stickers zijn te verkrijgen op volgende adressen :

G&V H.Q. - Harelbeeksestraat 120 te Kuurne
ClimaWest NV - Tramstraat 7 te Wevelgem
Balthazaar - Paleisstraat 20 te Kortrijk
Trappen Verschaeve - Schonekeerstraat 115 te Lauwe

Vanaf 3 november zullen de 4 KP's die door onze technische mannen zijn gefilmd on-line worden geplaatst.

 

 

 

 

 

 


Mededeling Bestuur

Mededeling Bestuur

Wij vestigen er de piloten en co-piloten de aandacht op dat sedert vrijdag avond 4 oktober 2013 alle inschrijvingen op de wachtlijst terecht komen. Op 4 oktober in de late namiddag noteerden we een vol huis, of 130 piloten en copiloten. Bedankt allen voor zoveel enthousiasme !

 

 

 

 

 


2/10/2013 08:45 - 1 dag na openen inschrijvingen reeds 105 van de 130 inschrijvingen genoteerd !

2/10/2013 08:45 - 1 dag na openen inschrijvingen reeds 105 van de 130 inschrijvingen genoteerd ! Exact 1 dag na het openen van de inschrijvingen voor de Rally 6 uur van Kortrijk noteerden de organisatoren reeds 105 van de 130 inschrijvingen.
Dat het snel zou gaan wisten we, dat het zo snel zou gaan, daar hadden we niet gedacht ...
Wij verwerken alvast alle inschrijvingen,


LET OP - Je bent enkel ingeschreven als er betaald is !
No exceptions !

Bedankt aan allen voor deze massale belangstelling !!!


Het wordt een waar Rallyfeest !

Persbericht (24-9-2013): 6 uren van Kortrijk schakelt versnelling hoger

Persbericht (24-9-2013): 6 uren van Kortrijk schakelt versnelling hoger 24 november is het D-day voor Autostal Groeninghe, want dan wordt de autorally “6 uren van Kortrijk” voor het eerst sinds 1987 opnieuw georganiseerd. Exact twee maanden voor het grote evenement, draait de organisatie op volle toeren om er een onvergetelijk gebeuren van te maken.

Lees meer

Downloaden in PDF

Retro: 14e Zes Uren van Kortrijk (15 november 1981)

Uit de oude doos: beeldmateriaal van 32 jaar terug met dank aan Willy Pincket!

Bij deze doen we een warme oproep: wie nog oud beeldmateriaal heeft en dit met ons wil delen, kan dit doen via webmaster@autostalgroeninghe.be! Discussieer ook mee op onze facebookpagina: welke piloten herkennen jullie en waar werd het beelden gefilmd?


De 6 Uren van Kortrijk telt mee voor het FIRC!

De 6 Uren van Kortrijk telt mee voor het FIRC! De Zes Uren van Kortrijk vormt dit jaar de afsluiter van het FRC kampioenschap. Het belooft een spannende wedstrijd te worden met nog 3 teams in de running voor de eind overwinning: Taylor Alex (Subaru Forrester), Egger Andy (Vauxhall Nova) en Dawe Andrew (Nissan Suny GTI). Autostal Groeninghe verwelkomt op 23-24 november met veel plezier de FRC-teams om hun kampioenschap in een definitieve plooi te gooien.

De 'Flanders Rally Challenge' werd voor de eerste keer georganiseerd in 2010, en was een nieuw initiatief van vijf belgische rally-organisaties. De bedoeling was om een kampioenschap te organiseren exclusief voor buitenlandse piloten, fransen, engelsen, nederlanders, vaak regelmatige gasten in de vlaamse rally’s.

All FRC competitors can contact jan@firc.be for further information on this event.

Leséquipages françaises peuvent contacter jan@firc.be pour de plus amples informations sur ce rallye.

De nederlandse deelnemers kunnen zich steeds wenden tot jan@firc.be voor verdere info over de wedstrijd.

Mis niks van de 6 Uren met Kortrijk met jongerenradio Quindo!

Mis niks van de 6 Uren met Kortrijk met jongerenradio Quindo!

Quindo, de straffe radio voor jong kortrijk, heeft vandaag zijn medewerking toegezegd aan ons evenement ! We zijn verheugd dat Lode De Geyter, algemeen directeur van HOWEST (Universiteit Gent, campus Kortrijk) groen licht gaf voor deze samenwerking! De vrijwilligers krijgen tijdens de rally de kans om hun talent voor verslaggeving in de ether te gooien. Coördinator voor dit project is Tom Christiaens (Howest).

Vanuit de voormalige Radio 2 studio’s aan het conservatoriumplein brengt Quindo in zijn programma’s originele informatie die relevant is voor jongeren uit Kortrijk en omstreken. Dit alles wordt afgewisseld met muziek die elders weinig te horen is en ook lokaal talent krijgt veel aandacht. De vrijwilligers zullen de rally verslaan in een radioprogramma en met een videoverslag.

Voor meer informatie: 

www.quindo.be

Volg ons op Twitter en Facebook!

De organistatie van de 6 Uren is vanaf heden ook te volgen op Facebook en Twitter. Via deze weg kan u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwigheden.  Op onze facebook vindt u de mogelijkheid om foto's van "toen" te delen met mede-sympatisanten.

Ook op twitter is Autostal Groeninghe, organisator van 6 Uren van Kortrijk, aanwezig. U kan ons volgen op of gebruik de hashtag . Via onderstaande links komt u rechtstreeks op onze pagina's terecht. Alvast bedankt om ons te liken!

6 Uren van Kortrijk: editie 2013

Na meer dan 20 jaar wachten maakt Kortrijk zich op voor een nieuwe editie van de 6 Uren van Kortrijk. Met Autostal Groeninghe staat een enthousiaste en ervaren groep garant voor een evenement dat helemaal aansluit bij de rijke geschiedenis van de 6 Uren. Aansluitend met de traditie wordt de 6 Uren georganiseerd in de novembermaand (23-24/11/2013) en vormt hiermee in 2013 de afsluiter van het seizoen.

2013