Verschueren en Decock triomferen in 22ste 6 uren van Kortrijk

Verschueren en Decock triomferen in 22ste 6 uren van KortrijkVincent Verschueren en Wim Decock zijn de winnaars van de 22ste 6 uren van Kortrijk. Verschueren ontdeed zich bij de moderne in de slotfase van Bernd Casier en liet de Citroën DS3 R5 een eerste keer van de champagne proeven. Wim Decock profiteerde op de laatste proef van het wegvallen van Didier Vanwijnsberghe. Decock droeg zijn overwinning op aan ons bestuurslid Lieven Ghekiere.

We spreken van een succesvolle editie, zonder noemenswaardige incidenten. Alle proeven konden doorgaan en de vertragingen bleven miniem, ondanks enkele opgaves. We telden gespreid over twee dagen zo’n 8.000 toeschouwers!

Wij nemen van deze gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken. Eerst en vooral onze toeschouwers voor hun talrijke opkomst. Daarnaast uiteraard alle baanposten, - commissarissen en alle vrijwillige medewerkers in Kortrijk en op het parcours. Onze dank gaat ook uit naar de paraatheid van de medische diensten en alle betrokken politiezones. We willen ook alle stadsbesturen bedanken. Die van Moeskroen voor een geweldige openingsproef en de goede begeleiding op Tombroek, Menen voor hun mooie finish op KP Aalbeke, Zwevegem voor de medewerking op KP Kooigem en uiteraard de Stad Kortrijk. We kunnen geen enkele schakel missen. In rallytermen: “Het was een weekend à fond!”

Live Resultaten!

Volg de Rally via http://www.rallyresultaten.be/Kortrijk2014/uitslag.html

 
 

Wegbeschrijving Publiekspunten

Dit jaar gebeurt dat met een gloednieuwe showproef op grondgebied Moeskroen. Een unieke mix van brede stroken, smalle stroken en een speciaal aangelegd traject op een bedrijventerrein. Van daaruit kunnen rallyliefhebbers en geïnteresseerden trouwens de helft van het parcours volgen. Dat doe je best door te parkeren in de Plavitoutstraat en via de toeschouwersbrug naar het terrein te wandelen. Hou rekening met onze veiligheidsrichtlijnen, én blijf niet plakken op de brug!

U kan de publiekpunten raadplegen via volgende link.

Startlijst voor zondag

De startlijst voor zondag vindt u hier.

Deelnemerslijst + Timing Technische en Administratieve Controle online.

Zie Sectie Deelnemers of klik hier.

Groeninghe Rallygids!

De Groeninghe Rallygids is klaar! Vanaf dit weekend te verkrijgen in de Tent op de Grote Markt te Kortrijk en in de publiekszone van KP Mouscron. Maar voor wie niet kan wachten organiseert Autostal Groeninghe deze avond vanaf 19u een verkoopsmoment in café het Beenhouwerietje te Aalbeke. Dit 32 pagina's tellende programmaboekje wordt verkocht aan een steunprijs van € 5 per stuk. De Groeninghe Rallygids bevat deelnemerslijsten, parcours en nog veel meer... Ook mutsen en sjaals zijn te verkrijgen deze avond.

Het Aftellen is begonnen!

Het Aftellen is begonnen!

Bij Autostal Groeninghe is de “countdown” naar 22 november begonnen. Dan schiet namelijk de 22ste editie van de “6 uren van Kortrijk” uit de startblokken.

Dit jaar gebeurt dat met een gloednieuwe showproef op grondgebied Moeskroen. Een unieke mix van brede stroken, smalle stroken en een speciaal aangelegd traject op een bedrijventerrein. Van daaruit kunnen rallyliefhebbers en geïnteresseerden trouwens de helft van het parcours volgen. Dat doe je best door te parkeren in de Plavitoutstraat en via de toeschouwersbrug naar het terrein te wandelen. Hou rekening met onze veiligheidsrichtlijnen, én blijf niet plakken op de brug!

Ook in Kortrijk zal er van alles te beleven zijn met de technische controle op zaterdagmiddag, de officiële start aan het Kortrijkse Stadhuis en zaterdagavond een spetterend optreden van coverband Wolfgang vanaf 20u30 in de grote tent in de schaduw van het Belfort! Inkom gratis, dus ideaal om de hele dag met het ganse gezin te genieten van Kortrijk, de gezellige servicezone, het prachtige parc ferme op het Schouwburgplein, én een lekkere hamburger geflankeerd door een frisse Omer!! Omer, oe liever!!

En voor de teams en rijders die zo lang niet kunnen wachten: woensdag wordt het roadbook verdeeld.

Onboards Online

Terug te vinden in onze sectie deelnemers, of klik hier.

Servicereglementering

Betreft de organisatie van de service verwijzen wij u graag door naar de sectie deelnemers>servicereglementering.

Affiche 2014 is er!

Met grote trots stellen we jullie onze nagelnieuwe affiche van de 22ste editie van de 6 uren van Kortrijk voor! 
.

.

6 Uren van Kortrijk groeit uit tot volwaardige tweedaagse!

Autostal Groeninghe organiseert op 22 en 23 november de 22ste editie van de “6 uren van Kortrijk”. Een editie die in het teken zal staan van ons lid Lieven Ghekiere, die op vijf september overleed.

Na de eerste heruitgave vorig jaar, de eerste editie sinds 1987, waren de evaluaties dermate positief dat er geen moment getwijfeld werd om de “6 uren” in 2014 opnieuw te organiseren. Meteen schoot Autostal Groeninghe, het organiserend comité, in actie om deze editie nog beter te maken, voor zowel deelnemers, toeschouwers en omwonenden.

Twee dagen actie

Het commentaar van de piloten klonk vorig jaar eensluidend: “Het is een enorm uitdagende en mooie rally!”. Dit jaar wordt het nog beter! De grootste verandering dit jaar, is dat de rally gespreid wordt over twee dagen. Zaterdagnamiddag werken de piloten namelijk een klassementsproef af in Moeskroen. Veel willen we er nog niet over kwijt, maar dat het speciaal zal zijn en spektakel zal opleveren, zijn we alvast zeker. Op zondag staan net zoals vorig jaar vier klassementsproeven op het programma, die elk drie keer moeten worden afgewerkt. Dat brengt de totale afstand op 97,35 kilometer, bijna een vierde meer dan vorig jaar. Het afgesloten parcours bestaat uit 95 procent verharde wegen en 5 procent onverhard.

Rallyspektakel en animatie voor iedereen

Ook voor de toeschouwers belooft het terug een spetterende editie te worden. Alles blijft gratis. Net zoals vorig jaar zal het historische centrum van Kortrijk het decor bieden van deze rally, met de Grote Markt als epicentrum. De straten rond de markt, de Graanmarkt, het Casino- en Conservatoriumplein zullen opnieuw dienst doen als servicepark.

 Vanaf zaterdagochtend kunnen autosportfans en omwonenden in het centrum van Kortrijk terecht voor de technische controle. Een unieke kans om eens te loeren onder de motorkap van zo’n rallywagen. In de namiddag wordt de start gegeven aan het stadhuis van Kortrijk. ’s Avonds rijden de wagens voor het eerst over het podium, in de schaduw van het Belfort, kort na de doortocht op de gloednieuwe proef in Moeskroen. Besluiten doen we die avond met een spetterend optreden van coverband Wolfgang die ook vorig jaar zorgde voor een stomend feestje. Op zondag staan dan nog twaalf klassementsproeven op het programma. Toeschouwers kunnen de wagens op de proeven in actie zien, of kunnen gezellig in de binnenstad rond kuieren, want constant zullen er rallywagens aanwezig zijn in de Kortrijkse binnenstad.

Met streekrijder Didier Duquesne kreeg de “6 uren van Kortrijk” vorig jaar een fantastische winnaar. We zijn er zeker van dat Autostal Groeninghe dit jaar opnieuw een mooi deelnemersveld zal kunnen voorschotelen voor deze laatste VAS-wedstrijd op de kalender. De “6 uren” zijn alvast het decor van de finale van de Ford Pinto Cup en de Opel Historic Cup.

Alle informatie is te vinden  op de website van de 6 uren van Kortrijk, www.rallykortrijk.be. Vanaf 1 oktober zullen de inschrijvingsformulieren en het reglement voor de deelnemers op dit adres beschikbaar zijn. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 135 deelnemers.

Dankwoord

De organisatie wenst bij deze eerste publieke communicatie iedereen die meewerkt aan het project uitdrukkelijk te bedanken. Dank alvast aan alle sponsors, de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, en de politiezones Vlas, Grensleie, Mira en Zone de Police Mouscron.

Autostal Groeninghe draagt deze uitgave op aan Lieven Ghekiere. Ons dragend lid kwam op 5 september om het leven na een tragisch ongeval. Lieven stond mee aan de wieg van de eerste heruitgave in 2013, en was lid bij Autostal Groeninghe.Met dank aan Tom Ghiesmans!

2014