NL         FR          ENG

Editie 23 zit erop

Editie 23 zit erop

Editie 23 zit erop, en het is eentje geworden die we ons nog lang zullen heugen.

Een dankwoord is op zijn plaats.

Eerst een vooral willen we de vele medewerkers, baancommissarissen en stewards bedanken die er alles aan gedaan hebben om deze 6 uren op goede rails te houden.

Ten tweede uiteraard ook alle toeschouwers die weer en wind trotseerden. Vanzelfsprekend diende zich minder volk aan dan vorig jaar maar we stonden bij momenten perplex van hoeveel volk er op verschillende plaatsen stonden samengetroept.

Uiteraard alle betrokken stadsbesturen, politiediensten, de medische diensten van RED, de brandweerzones, voor de goede samenwerking.

Het tumultueuze slot zorgde voor een kleine domper op veel feestvreugde, maar buitengewone omstandigheden vragen buitengewone maatregelen.

Maar dat Autostal Groeninghe deze danteske editie zonder al te grote kleerscheuren deze editie doorkwam, stemt ons algemeen tevreden, en met Claudie Tanghe en Vincent Verschueren krijgen we opnieuw twee heel mooie winnaars!

Tot in 2016, tot editie 24!

Welkom!

Autostal Groeninghe staat aan de vooravond van onze 23ste "6 uren van Kortrijk". We roepen de supporters op om zich te houden aan de veiligheidsmaatregelen, de gewassen te respecteren en geen vuil achter te laten.
De timing en onboards staan inmiddels deze website, zodat u zich optimaal kan voorbereiden. De genummerde deelnemerslijst komt donderdag 19/11 online. Eerste afspraak alvast vrijdag 20/11 voor ons pop-upRallyKaffee!
 

Publiekszones

De Zes Uren van Kortrijk zijn dit jaar opnieuw gratis voor het publiek. Autostal Groeninghe biedt de toeschouwers een volwaardige rallygids aan, te verkrijgen tegen 5 euro in het rallycentrum of op de lavanosite te mouscron vanaf 17u.

Wie opzoek is naar de voornaamste publiekspunten geselecteerd door de organisatie, kan gebruik maken van de wegbeschrijvingen in onze light-versie van de spectator guide. Via deze link te raadplegen.

ATTENTIE !!! Startvolgorde dag 2: zondag 22/11/2015

Eerst de historic wagens in omgekeerde volgorde !!!

Daarna de moderne wagens volgens oplopende volgorde  !!!

Zie roadbook : tijdslijn

Startlijst Zondag 22 November

Live Resultaten

Hier te raadplegen.

Addendum: Wijzing Roadbook

Bij de distributie van het roadbook werd een addendum verspreid betreft wijzinging roadbook. Raadpleeg hier addendum 2.

Startlijst Sectie 1 - Zaterdag 21 November - Starttijd TK 1 Stadhuis Kortrijk

Startlijst zaterdag avond TK STADHUIS KORTRIJK.  

Iedere serviceplaats minstens een snelblusser

Op aanbeveling van de brandweer wordt gevraagd dat iedere serviceplaats voorzien is van een brandblusapparraat. Voor meer info verwijzen we naar de mededeling van de wedstrijdleiding. Zie onderstaande link. Ter info: 1 bluseenheid staat gelijk aan een brandblusser met schuim van 6 liter of een brandblusser met poeder ABC van 6 kg

Mededeling 1 van de wedstrijdleider 1

Deelnemerslijst 6 U van Kortrijk 21-22 november 2015

De langverwachte deelnemerslijst met administratieve en technische controle is beschikbaar.

Beslissing van de wedstrijdleider 1

Beslissingen van de wedstrijdleiding zijn terug te vinden onder Deelnemers>Mededelingen

Servicepark: Reglementering en gedeelde staanplaats aanvragen!

Gedeelde serviceplaats kan aangevraagd worden in de Sectie Deelnemers.

Inschrijvingen geopend!

De inschrijvingen voor de 23e editie van de "Zes Uren van Kortrijk" zijn geopend. Inschrijven kan in de sectie Deelnemers.

Reglement Online!

Het reglement voor de 23e Zes Uren van Kortrijk is terug te vinden de sectie Deelnemers. Inschrijvingen open op 15 Oktober!

23ste editie 6 uren van Kortrijk vindt plaats op 21 en 22 november 2015

23ste editie 6 uren van Kortrijk
vindt plaats op
21 en 22 november 2015

Autostal Groeninghe pakt uit met gloednieuwe klassementsproef ’t Hoge

Binnen minder dan twee maanden staat de 23ste editie van “6 uren van Kortrijk” op het programma. Ook dit jaar pakt het organiserend team, Autostal Groeninghe, uit met enkele belangrijke vernieuwingen om de rallyteams en talrijke liefhebbers nog meer te plezieren.

Opnieuw tweedaagse

Vorig jaar groeide de rally uit tot een tweedaagse. Dat concept blijft behouden en wordt zelfs uitgebreid! De grootste vernieuwing dit jaar is dat deze “6 uren” geopend wordt door een gloednieuwe klassementsproef die de naam ’t Hoge meekreeg. Het gaat om een vrij korte maar uitdagende proef op een parcours ten noorden van Bellegem.

Vorig jaar startte de rally met de nieuwe klassementsproef in Moeskroen. Dat werd een enorm succes. De piloten genoten zichtbaar van het traject en in het bijzonder van de spektakelzone op de site van Lavano. De proef kon ook rekenen op een grote publieksbelangstelling die genoot van het overzicht op de proef.

Dé publiekstrekker van 2014 vindt dus opnieuw plaats, maar ditmaal als tweede proef. Autostal Groeninghe zal er alles aandoen om de klassementsproef zo toegankelijk mogelijk te maken. De befaamde brug komt zeker terug, zodat de toeschouwers in alle veiligheid de publiekspunten kunnen bereiken.

Op zondag houdt de organisatie vast aan het beproefde recept, namelijk de klassementsproeven Kooigem, Bellegem, Tombroek en Aalbeke. Die moeten drie keer worden afgewerkt. Dat brengt de totale afstand voor het eerst in drie jaar tot iets meer dan honderd kilometer. Het afgesloten parcours bestaat ongeveer uit 95 procent verharde wegen en 5 procent onverhard. De winnaar rijdt zaterdagavond rond vijf uur het podium over.

 

“6 uren” blijven gratis

Autostal Groeninghe houdt eraan om dit sportieve evenement gratis te houden. De organisatie wil de “6 uren” zo laagdrempelig mogelijk houden, en iedereen betrekken in het feest.

Net zoals vorig jaar zal het historische centrum van Kortrijk het decor vormen van deze rally. De sfeer in de binnenstad zorgt voor een unieke ervaring voor de teams en de toeschouwers. Het epicentrum blijft de Grote Markt met een grote tent waar iedereen welkom is. De straten rond de markt, de Graanmarkt, het Casino- en Conservatoriumplein zullen opnieuw dienst doen als servicepark.

Sportief gezien ligt de klemtoon op zaterdagavond en zondag, maar vanaf zaterdagochtend zal er opnieuw heel wat te beleven zijn. ’s Morgens start de technische controle. Nieuw is dat de auto’s door de grote tent moeten. De technische controle biedt een unieke kans om de wagens even van dichtbij te bekijken en mee te loeren onder de motorkap. In de namiddag wordt de start gegeven aan het stadhuis van Kortrijk. Dat lokte vorig jaar een massa volk. Wanneer de laatste wagens richting Moeskroen en ’t Hoge trekken, komen de eerste wagens al terug aan in Kortrijk waar ze voor de eerste keer over het podium moeten, opnieuw aan de grote tent. De wagens genieten dan een korte servicebeurt alvorens ze in het gesloten wagenpark, op het Vandalenplein en het Schouwburgplein, worden gestald. Het Vandalenplein zal dienst doen als “slaapplaats” voor wagens uit de “Historic”-klasse.

Doorheen de dag zal er ook wat animatie voorzien zijn en zullen er unieke wagens pronken op de markt en de Doornikse Steenweg. ’s Avonds kan iedereen in de Grote Tent nog terecht voor een gratis optreden van Brussels by Night met Raf Van Brussel.

Constant actie

Op zondag kunnen toeschouwers uiteraard de wagens op de proeven in actie zien, maar ook in de binnenstad zal er veel te zien zijn., want constant zullen er rallywagens aanwezig zijn. Ideaal om rustig door de straten te kuieren en even op te warmen in onze publiekstent.

Met Didier Duquesne en Vincent Verschueren mocht de “6 uren van Kortrijk” twee klinkende namen bijschrijven op het historische palmares. Normaal mogen we de twee winnaars opnieuw aan de start verwachten. Verlengt Verschueren zijn titel? Is Duquesne uit op revanche? Of krijgt Autostal Groeninghe een nieuwe naam op het palmares. De “6 uren van Kortrijk” vormen onder meer het slotakkoord van het VAS-kampioenschap en de Ford Pinto Cup.

Alle informatie is te vinden op de website van de “6 uren van Kortrijk”, namelijk www.rallykortrijk.be. Vanaf 15 oktober zullen de inschrijvingsformulieren en het reglement voor de deelnemer op dit adres beschikbaar zijn. Wees er snel bij, want de plaatsen blijven beperkt tot maximaal 130 deelnemers. De 130 eerste betalers komen terecht op de startlijst.

Het weekend zelf kunnen toeschouwers alle info vinden in het programmaboekje dat in de tent wordt aangeboden voor amper vijf euro. Ook via Facebook en Twitter zullen we iedereen op de hoogte houden.

Schitterend campagnebeeld

Naar goede gewoonte besteedt de organisatie veel zorg aan een uniek campagnebeeld. Dit jaar pronkt de  Subaru Legacy van Paul Lietaer op de affiche. Autostal Groeninghe kon geen betere plaats bedenken dan de Groeningebrug.

Kortrijk viert dit jaar het einde van Leiewerken, dus is het gepast om een van de mooiste verwezenlijkingen in de kijker te plaatsen.

De keuze om Lietaer op het voorplan te zetten is drieledig. Enerzijds is zijn Subaru Legacy een van de meest exotische historische wagens van het moment. Onder meer de betreurde wereldkampioen Colin Mcrae maakte van deze auto een icoon. Anderzijds is Lietaer een sterk merk. Zijn titel “The best of the West” is na een carrière die inmiddels ruim drie decennia overspant nog steeds van tel. Ten derde is een van de sponsors van Lietaer ook voor ons een belangrijke partner. Het is een stille maar welgemeende “dank u wel”.

Dankwoord

Autostal Groeninghe organiseert dit evenement niet alleen. Onze dank gaat dan ook uit naar alle partners: dat zijn onze sponsors, de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, de politiezones Vlas, Grensleie, mira en Zone de Police de Mouscron en uiteraard alle andere hulpverleningsdiensten zoals het RED-Medical Team. En uiteraard onze vele vrijwilligers!

Meer info: Tuur Vanden Abeele – Sandro Delaere (0497/723184) – pers@autostalgroeninghe.be

Het aftellen is begonnen!

Het aftellen is begonnen!

Nog zes maanden te gaan tot de 23ste editie van de 6 Uren van Kortrijk, maar Autostal Groeninghe is al volop bezig met de organisatie van dit sportief evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 21 en 22 november 2015.

Het is alvast onze bedoeling om het evenement nog beter te maken voor de teams en het publiek.

Veel willen we nog niet zeggen over deze editie, maar hou zeker onze website en facebookpagina in de gaten, want de komende maanden pakken we uit met leuke initiatieven en ontluiken we enkele mooie verrassingen.

Thepicture.eu

2015