Autostal Groeninghe steunt De Hoge Kouter!

Traditiegetrouw steunen de organisatoren van de Zes Uren van Kortrijk een goed doel uit de regio. Dit jaar is dit niet anders en werd opnieuw gekozen om organisatie uit de regio in de kijker te plaatsen. De Hoge Kouter is een Multi Functioneel Centrum dat dagopvang, mobiele en ambulante begeleiding en rechtsteeks toegankelijke hulp aanbiedt aan jongeren tussen 12 en 21 jaar met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek.

De Hoge Kouter Kortrijk: wie zijn wij?

De Hoge Kouter ondersteunt ongeveer 250 jongeren (12-25 jaar) met een beperking via aangepast onderwijs en zorg.Samen met de ouders, de jongeren en vele andere partners, werken we aan het GELUK en de TOEKOMST van onze jongeren.

Hun GELUK ligt ons nauw aan het hart. De jongeren moeten zich goed voelen, zowel hier als in hun eigen omgeving. Samen met de jongere en de ouders maken wij daar werk van.

In De Hoge Kouter worden de jongeren voorbereid op hun TOEKOMST.
Door aangepast onderwijs en begeleiding op maat van hun mogelijkheden, bereiden we hen zo goed mogelijk voor op alle aspecten van het leven: (al dan niet betaald) werk, (al dan niet zelfstandig) wonen, sociale contacten, zelfzorg, vrije tijd, zelfstandig functioneren in de maatschappij,…

De medewerkers van De Hoge Kouter sparen kosten nog moeite om deze mooie doelen te bereiken. Wij leggen de lat hoog maar komen tot de vaststelling dat de werkingstoelagen ontoereikend zijn.

Wij danken alle sympathisanten die dit begrepen hebben en die ons steunen door extra centen in het laatje te brengen zodat wij de jongeren net dat ietsje meer kunnen bieden!

Voor meer informatie over De Hoge kouter: http://www.dehogekouter.be/

6U steunt De Hoge Kouter